foto-Anja.jpg

Even voorstellen

Mijn naam is Anja, oprichtster van Boogaards intentie. Ik heb een lange zoektocht achter de rug. Een zoektocht naar een methode die ik me helemaal eigen heb gemaakt. Ik had jarenlang geen contact met mijn lichaam. Verwaarlozen en onderdrukken van mijn lichaamsgevoel was daar uiteindelijk het resultaat van. Werken met het lichaam is een confronterende manier van werken wat het daardoor ook weer zo bijzonder maakt. Mijn jarenlange onderzoek naar het lichaam heeft ervoor gezorgd dat ik anderen kan gaan begeleiden om vanuit welke beperking dan ook  over zichzelf te leren.

Ik ben een bewegingstherapeut die bewegen leerzaam, leuk en gemakkelijker maakt. Ik geloof dat iedereen het beste voor zichzelf kan zorgen wanneer hij/zij volledig met zichzelf verbonden is. Door op een vertrouwde manier mensen de verbinding met zichzelf aan te laten gaan, laat ik ze zien waar ze zelf toe in staat zijn.

Ben niet meer alleen..

 

Power Yoga

Ik ben Esther, 40 jaar, woonachtig in Mierlo met mijn man, hond en kat. Ik ben ruim 1.5 jaar geleden vanuit Den Haag naar Mierlo verhuisd.
Al jaren volg ik met veel plezier en aandacht yogalessen, waaronder ook bij Boogaard's intentie.


Vorig jaar heb ik besloten om zelf een opleiding tot yoga docent te volgen.
Dit jaar ben ik geslaagd voor mijn examen tot Power yoga docent en geef ik inmiddels met veel plezier les. In oktober start ik met de opleidingsmodule Vinyasa yoga.
Om zelf meer in balans te zijn combineer ik het geven van yogalessen met mijn kantoorbaan.

Ik neem jou graag mee op mijn yoga reis. Dus hopelijk tot snel op de mat!

Groetjes Esther

Foto-Cindy-1.jpg

Mijn naam is Cindy Baank de Veer oprichtster van Happy Ganesha. Bijna 54 jaar oud. Getrouwd met Arthur en samen met hem een mooi samengesteld gezin van 4 kinderen, 6 kleinkinderen en een hond.

Nadat ik vele jaren gewerkt had op psycho-geriatrische afdelingen met voornamelijk cliënten met dementie, was het tijd om ipv anderen te verzorgen voor mijzelf te gaan zorgen.

De vraag die ik mij stelde was, wat wil ik met mijn leven. Ik wilde weer passie voelen en vanuit mijn vrouwelijke kracht mijn eigen pad bewandelen.

Zo heb ik mijn Reiki Master gehaald, een meditatie opleiding gevolgd, Yoga Nidra gestudeerd en vervolgens de opleiding Yin Yoga docent gedaan. Al deze opleidingen kwamen op mijn pad en vallen nu als puzzelstukjes in elkaar. Alles kan ik met elkaar toepassen en vanuit mijn intuïtie uitvoeren.

 

Mijn laatste kwaliteit is een diploma voor familieopstellingen en energetisch systeemwerk.

Spirituele groei maar niet zweverig en met beide benen stevig aan de grond. Dit heeft mij weer levensvreugde gegeven.

 Samen met anderen op de yoga mat weer bij jezelf komen, je eigen werkelijke ik weer ontdekken, bespiegelingen tegenkomen en deze aankijken om tot bewustzijn te komen en te helen. Ik los geen problemen op maar kan je aan de hand meenemen en kan het je voordoen doordat ik zelf deze weg heb bewandelt.

Met veel zin en dankbaarheid ga ik meewerken met Boogaards Intentie van oprichtster Anja van den Boogaard.

IMG_E3998-1.jpg

Mijn naam is Wineke van der Meer en vanaf februari 2024 geef ik yin yogalessen bij Boogaards Intentie.

In onze drukke levens waarin we vooral ‘aan’ staan, steeds maar bezig zijn en van alles ‘moeten’, gunnen we onszelf vaak maar weinig tijd voor échte ontspanning. Dat is bij mij ook lang het geval geweest. Ik leefde vooral in mijn hoofd, ging altijd maar door en was het contact met mijn lichaam totaal verloren. Yin yoga heeft voor mij persoonlijk een heel belangrijke rol gespeeld in het weer leren voelen van en luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Nog steeds ben ik graag actief bezig, maar ik let wel heel bewust op de juiste balans tussen inspanning (yang) en ontspanning (yin).

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga die niet is gericht op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen van je spieren om zo de dieperliggende spieren, gewrichten en het bindweefsel te bereiken. Bindweefsel heeft meer tijd nodig om gerekt en versterkt te worden dan spierweefsel. Daarom blijven we drie tot vijf minuten in een houding om diep in het bindweefsel te werken. Zo creëer je ruimte in je lichaam en je hoofd en leer je om stress en spanning los te laten.

Het fijne aan yin yoga vind ik dat het niet belangrijk is hoe soepel of lenig je bent. Het gaat er niet om hoe ver je in een bepaalde houding komt, maar of je je spieren in die houding kunt ontspannen. Het draait niet om presteren, maar om het optimaliseren van je fysieke en mentale gezondheid. In ons hoofd willen we vaak ergens naartoe werken en zijn we bezig met hoe we presteren ten opzichte van anderen. Bij yin yoga gaat het er echter niet om hoe een bepaalde houding eruitziet, maar om hoe die houding voelt voor je lichaam. We gebruiken ons lichaam niet om in een bepaalde houding te komen, maar gebruiken we die houding juist om uit ons hoofd en in ons lichaam te komen.

Yin-houdingen dagen je uit om je grenzen te leren kennen en ze vervolgens te respecteren. Zo leer je (weer) te luisteren naar je lichaam en leer je steeds beter aan te voelen wat goed voor je is en wat je nodig hebt. Zo kan yin yoga je leren om je grenzen niet te forceren, meer rust te vinden, afstand te nemen van de waan van de dag en met meer zachtheid naar jezelf en naar anderen te kijken.

Let op: de vorm van yin yoga die ik geef, is misschien wat anders dan wat je in de lessen van Anja gewend bent. Haar lessen zijn wat meer restorative en ook geschikt om te werken aan specifieke fysieke problemen en weer gezond worden. Yin yoga gaat ervan uit dat je fysiek al gezond bent; de intentie is het vergroten van welzijn en het optimaliseren van je gezondheid. Natuurlijk zijn er altijd aanpassingen in houdingen mogelijk als we rekening moeten houden met speciale omstandigheden, maar mijn lessen zijn niet bedoeld als vorm van bewegingstherapie. Als je last hebt van specifieke fysieke gezondheidsproblemen (bijvoorbeeld een hernia, artrose, ischias, een nieuwe heup of knie, etc.), dan kan er sprake zijn van een contra-indicatie en is het raadzaam om eerst een arts of (fysio)therapeut te raadplegen.

IMG-20231212-WA0003.jpg

Even voorstellen...


Mijn naam is Adrienne Verstynen, 47 jaar en woonachtig in Mierlo. Samen met Marco en onze 4 kinderen en ons hondje, vormen wij een mooi samengesteld gezin.
Naast mijn werk als psycholoog in een verpleeghuis, ben ik ook mindfulness trainer.

Mijn praktijk Krachtig en Aandachtig heeft in een roerige periode stil geleden, daarom ben ik nu dan ook heel blij dat ik bij Boogaards Intentie weer kan beginnen met het geven van mindfulness en meditatie. Door middel van laagdrempelige workshops en lesvormen, wil ik proberen te laten zien hoe mindfulness toegankelijk is voor iedereen en hoe je dit op je eigen manier in je leven kan toepassen in de kleine dagelijkse dingen.

(Kennis maken met) mindfulness/ mindful meditatie
Wil je met meer aandacht in het leven staan, je meer op het hier en nu richten in deze drukke maatschappij? Leren wat liever te zijn voor jezelf? Dan is mindfulness iets voor jou! Echt even zorgzame aandacht voor jezelf. Een moment van rust, reflectie en ontspanning met (geleide) meditatie en mindfulness oefeningen. 

 WhatsApp-Image-2023-12-14-at-14-18-04.jpeg

Namasté,

Mijn naam is Marinelle Hagelaar-Johann, 59 jaar geleden geboren in Helmond, maar ik ben getogen in Mierlo. Inmiddels woon ik samen met mijn man Giel alweer 30 jaar in Helmond. Onze dochters zijn inmiddels uitgevlogen en hebben hun eigen leven opgebouwd. In het dagelijks leven ben ik docent Nederlands op het Summa College in Eindhoven. Naast het lesgeven op school vind ik het ook nog steeds leuk om als invaller yogalessen te geven. Wat ik nu tijdens de afwezigheid van Anja ga doen op zaterdagochtend.

Rond mijn 30e ben ik in aanraking gekomen met hatha yoga vanwege een nekhernia die niet operabel was. Yoga en osteopathie hebben ervoor gezorgd dat ik mijn leven weer kon oppakken en dat mijn hernia verdween. Uiteraard heb ik nog wel eens wat lichamelijk ongemak, maar door veel yoga te beoefenen heb ik een balans gevonden om alles te doen wat ik wil doen en te laten wat ik niet wil doen.

In 2007 heb ik de vierjarige opleiding voor yogadocent bij de Blikopener in Tilburg afgerond. Ook heb ik een bevoegdheid voor zwangerschapsyoga, maar daar heb ik niet veel mee gedaan. Tijdens en na mijn opleiding heb ik voor een periode van ruim 10 jaar hatha yogales gegeven bij Toga Rashi in Helmond. Daarnaast heb ik regelmatig voor een collega yogadocent lessen waargenomen bij afwezigheid.

Een aantal jaar geleden kwam ik in aanraking met yin yoga en ik ontdekte dat ik daar voor mezelf meer uit kon halen dan alleen met het beoefenen van hatha yoga. Hatha yoga is meer fysiek, waarbij ademhaling centraal staat. Yin yoga daarentegen gaat veel meer naar de diepere lagen in het lichaam, waardoor pijntjes en kwaaltjes (in mijn geval) sneller verdwijnen en mijn hoofd sneller in de ontspanningsmodus komt.

In mijn hatha lessen combineer ik Qi-gong bewegingsoefeningen met hatha-en yin oefeningen, waarbij het innerlijke bewustzijn centraal staat. Ondanks dat mijn voorkeur uitgaat naar yin, vind ik beide vormen van yoga leuk om te doen en te geven. In elk geval heb ik er nu veel zin in om ermee te beginnen.

Ik hoop je te mogen ontmoeten tijdens een van deze lessen.

Marinelle

 

Inschrijven

Als je vragen hebt of meer wilt weten neem dan contact op...

                       Voor wie is        bewegingstherapie geschikt?

Voor mensen met een bewegingsbeperking, fysiek, emotioneel en mentaal ongemak. Ook voor mensen die over zichzelf willen leren.

Stel gerust uw vraag over coaching

Je kunt het formulier invullen om contact met me op te nemen. Ik zal het bericht zo spoedig mogelijk beantwoorden.