Mindfulness 

In onze hectische prestatiemaatschappij verlangen steeds meer mensen naar een manier om opnieuw in contact te komen met zichzelf, lichaam en geest, en om stevig verankerd te blijven in het dagelijks leven. De drukte van het leven kan ons soms van onszelf verwijderen, wat kan leiden tot gevoelens van rusteloosheid en het verlies van regie over ons eigen leven, met allerlei klachten als gevolg.

Bij Boogaards Intentie geloven we naast yoga ook in de kracht van mindfulness, een staat van opmerkzaamheid en aandacht voor het huidige moment. Wat voel ik? Wat denk ik? Hoe reageer ik hierop? Door meditatieoefeningen leer je deze opmerkzaamheid en aandacht te trainen, zodat je weer in contact komt met je lichaam en geest, en bewust leert handelen in plaats van op de automatische piloot.

Wat gaan we doen

Onze verkorte mindfulness cursus omvat vijf lessen van ruim een uur, waarin alle belangrijke oefeningen uit de mindfulness aan bod komen. Deze cursus heeft een gestructureerde opbouw, waarbij het volgen van alle lessen in de aangegeven volgorde belangrijk is. Door tussen de cursusdagen door de oefeningen voor thuis zo goed mogelijk door te nemen, haal je het maximale uit deze ervaring. Na slechts vier tot acht weken zullen de meeste deelnemers de eerste resultaten en positieve veranderingen ervaren.

Mindfulness, met een Boeddhistische oorsprong, is aangepast aan de behoeften van de Westerse wereld. Het wordt veel gebruikt bij depressieve klachten, stressreductie en piekeren. Hoewel het beoefenen van mindfulness vaak ontspanning bevordert, is het belangrijk op te merken dat het geen primaire ontspanningstherapie is.

Erik van der Heijden, onze ervaren mindfulness trainer, heeft in 2011 de MBCT-trainersopleiding afgerond. Zijn passie voor mindfulness en zijn overtuiging van de kracht van aandacht en opmerkzaamheid, inspireert hem om mensen te helpen groeien en zichzelf te ontwikkelen. Hij wil jou ook graag laten ervaren hoe mindfulness je leven kan verrijken.

Voor wie

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze cursus. Als je echter te maken hebt met acute psychische problemen, is het belangrijk om eerst overleg te hebben met een arts of behandelaar. Ook bij ingrijpende veranderingen, zoals een echtscheiding, kan het soms beter zijn om te wachten met de training. Bij twijfel, aarzel niet om contact op te nemen, we staan altijd klaar om te overleggen.

Kies vandaag voor je eigen welzijn en schrijf je in voor onze mindfulness cursus bij Boogaards Intentie. Ontdek de kracht van mindfulness en begin aan een reis van persoonlijke groei en innerlijke balans. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen te werken aan een gelukkiger en bewuster leven.

Wanneer

Iedere vrijdag van 18.45 tot 19.30 inloop oud cursisten of mensen die elders een mindfullness training hebben gevolgd.

Vrijdag vanaf 20 Oktober een nieuwe cursus, 4 vrijdagen achter elkaar.

17 November start weer een nieuwe cursus. 

Mocht je een datum niet kunnen kan je die elders inhalen.

Kosten

 

Losse les €13,50.

Daarna kun je eventueel een abonnement nemen of een rittenkaart nemen.

Als je al een abonnement hebt dan mag je die hier gewoon voor gebruiken.

 

 

 

                       Voor wie is        bewegingstherapie geschikt?

Voor mensen met een bewegingsbeperking, fysiek, emotioneel en mentaal ongemak. Ook voor mensen die over zichzelf willen leren.

Stel gerust uw vraag over coaching

Je kunt het formulier invullen om contact met me op te nemen. Ik zal het bericht zo spoedig mogelijk beantwoorden.